Dorostenci berou třetí výhru v řadě, Porubě nasázeli šest branek

Dorost vrátil Porubě porážku z prvního vzájemného utkání a připisuje si další tři důležité body do tabulky. Mladí Berani udělali velký krok k vítězství během první poloviny zápasu, kdy si v Ostravě vypracovali náskok 4:1. Domácí sice následně duel dvěma góly zdramatizovali, ve třetí části si však Zlínští vzali tříbrankové vedení zpět a dovedli zápas do vítězství 6:3. Ve skupině Východ se dorostenci posunuli na čtvrté místo, jejich dalším soupeřem bude v sobotu Třinec.
11.kolo, čt 21.10.2021, RT TORAX ARENA
Poruba
Zlín
3:6
(1:3, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Moravec (Kalužík, Janeček), 29. Kalužík (Moravec, Vehovský), 32. Kalužík (Moravec, Vehovský) – 10. Klimek (Holba), 14. Pilát (Marek), 20. Holba (Pilát), 22. Holba (L. Heš), 54. Vaculík (Pešák), 58. Marek (Babulík, Kopřiva). Rozhodčí: Rimmel – Hladík, Návrat. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:36. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:6.

Mareček – Janeček, Jeřábek, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Vehovský, Moravec, Kalužík, Vendelín, Šrubař, Konečný, Szcešniak, Sobol, Stasiuk, Murín, Veselý.

Kowalczyk – Mikel, Hamrla, Špaňhel, Kopřiva, Kotala, Řezníček, Lukaštík – Pilát, Marek, Babulík, Klimek, Holba, L. Heš, Pešák, Hampl, Vaculík.

Od začátku se hrál svižný hokej s mnoha šancemi na obou stranách. Gólově se prosadil v deváté minutě domácí David Moravec ve spolupráci s Tadeášem Kalužíkem a Danielem Janečkem. Porubané v první polovině třetiny byli výrazně aktivnější.

Hosté se ale nevzdávali a do minuty vyrovnali zásluhou Adama Klimka. Vedení převážili Zlínští na svou stranu ve čtrnácté minutě, kdy Marečka překonal Tomáš Pilát. Půl minuty před odchodem do šaten Berani navýšili vedení na 3:1 díky přesné trefě Martina Holby, který navíc přidal i čtvrtou trefu Zlína krátce po přestávce.

Stejně jako v první třetině se i v té druhé radovali domácí z gólu v deváté minutě. Tadeáš Kalužík ukončil v předstihu početní výhodu svého týmu a o chvíli později přidal dokonce druhou trefu, čímž snížil zlínské vedení na rozdíl jediného gólu.

Domácím narostla křídla. Dlouho obléhali Kowalczykovo brankoviště, jenže marně. V přesilové hře byli nebezpeční a k tomu do 54. minuty i velmi dobře bránili. Ovšem právě šest minut před koncem Zlínští opět odskočili do dvoubrankového vedení, a to díky důrazu Martina Vaculíka.

Šestou trefu přidali mladí Berani při hře čtyři na čtyři, kdy ale paradoxně aktivitou hýřili domácí hokejisté. Byl to Richard Marek, kdo stanovil v 58. minutě konečný výsledek 6:3. Hosté si tak od Poruby vzali zpět ztracené body ze září, kdy doma Ostravanům podlehli.